maandag 2 maart 2020


Roosterwijzigingen dinsdag 3 maart


Afwezig: EdmMon, MarHoe2

SDESKV11
12e + 13e uur SDESK EdmMon geen les

NBH2A
11e t/m 16e uur VOPRO/MENTU MarHoe2 geen les

NBH2B
3e t/m 10e uur INFRA MarHoe2 geen les
12e t/m 14e uur NEDER MavTjo in 2.07 i.p.v. 14e t/m 16e uur

NBH2C
6e t/m 8e uur NEDER MavTjo in 2.07 i.p.v. 3.09 (vaste lokaalwijziging)
10e + 11e uur MENTU MavTjo in 2.07 i.p.v. 1.13

IMB1A
16e + 17e uur SDESK EdmMon geen les

IMB1C
10e t/m 12e uur INFRA AdrBra geen les

IMB1D
7e + 8e uur INFRA TomDui in 3.09 i.p.v. 2.07 (vaste lokaalwijziging)
10e + 12e uur SDESK EdmMon geen les

IMB1F
3e t/m 5e uur SVBEH WalGro in 1.08 i.p.v. SVBEH Donderdag 5 maart
12e t/m 16e  uur SVBEH WalGro in 1.08 i.p.v. SVBEH Donderdag 5 maart

MBI1A
3e t/m 5e uur INFRA AdrBra verplaatst naar ma 9-3 13e t/m 15e uur in 3.14

MIC2A
2e t/m 4e uur NEDER WlaGor in 2.07 i.p.v. 3.09 (vaste lokaalwijziging)
5e + 6e uur INFRA TomDui in 3.09 i.p.v. 2.07 (vaste lokaalwijziging)

MIC1A
2e t/m 4e uur INFRA TomDui in 3.09 i.p.v. 2.07 (vaste lokaalwijziging)
10e t/m 12e uur PCESS R.jVer in 3.10 i.p.v. 2.07

Coronavirus: Techniek College Rotterdam volgt aanwijzingen RIVM/GGD

Nu het coronavirus ook in de regio is opgedoken, houdt Techniek College Rotterdam de situatie nauwlettend in de gaten. De school let daarbij op het advies van het RIVM/GGD en het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het RIVM/GGD adviseert ons indien er maatregelen getroffen dienen te worden. Wij zullen dan direct de instructies volgen en de bijbehorende maatregelen doorvoeren.

Hygiënemaatregelen
De belangrijkste maatregelen die iedereen op dit moment kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn eenvoudig. Deze maatregelen gelden overigens voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:
  • Regelmatig handen wassen;
  • Hoesten en niezen aan de binnenkant van de elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg.
Terug van vakantie?
Als je net terug bent van een vakantie in het buitenland, check dan via www.nederlandwereldwijd.nl en www.lcr.nl/nieuws of je in een risicogebied bent geweest. Ben je niet in een risicogebied geweest, dan kun je gewoon naar school komen. Kom je uit een risicogebied en heb je koorts of ben je de afgelopen twee weken in contact geweest met een patiënt die is besmet met coronavirus? Blijf dan thuis. Je bent dan verplicht om contact op te nemen met je huisarts, ga niet naar het spreekuur maar zoek telefonisch contact. Breng vervolgens, indien nodig, school op de hoogte van de situatie. Kijk voor meer informatie ook op: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden.

Wanneer moet ik contact opnemen met de huisarts?
Je moet telefonisch contact opnemen met je huisarts als je koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid) en de afgelopen twee weken in een risicogebied bent geweest en/of de afgelopen twee weken in contact bent geweest met een patiënt die is besmet met coronavirus. Kijk voor de meest recente adviezen op: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden.

Schoolreizen en stages in het buitenland
Reizen naar en stages in gebieden met een door het minister van Buitenlandse Zaken afgegeven code rood en code oranje raden we af. De reisadviezen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken veranderen op dit moment snel door de verspreiding van het virus. Daarom raden we je aan extra alert te zijn op de reisadviezen vanuit het ministerie. Die kun je bekijken via www.nederlandwereldwijd.nl.

Extra informatie via RIVM.nl
Kijk voor extra informatie op de site van het RIVM, daar vind je de meest actuele algemene informatie en de meest gestelde vragen en antwoorden: www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus & www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Meest actuele nieuws over corona via NOS.nl
De NOS wordt als publieke omroep ingezet door de overheid om de samenleving te informeren over onder meer dreigingen als dit virus. Op NOS.nl is via een liveblog het laatste nieuws te volgen. Naast de site van de rivm.nl, wordt de site van NOS als nieuwsbron gebruikt en nauwlettend in de gaten gehouden.